szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gulyás Gergely a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy vannak ugyan vitatható döntések az MNB-alapítványok pénzosztását illetően, de ez még nem kérdőjelezi meg Matolcsy szakmaiságát.

Nagy hiba volt az MNB-alapítványok költségvetésének eltitkolási szándéka, mert ez félrevitte az ügy megítélését – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a Heti Válasznak adott interjújában.

Gulyás sokadszorra is elismerte, hogy komoly hibát követtek el, mert mint mondta, a titkosítás megkísérlésével az ügyet olyan magas polcra emelték, hogy utána már a politikai kár mérséklése is óriási erőfeszítéseket igényelt. De mint hozzátette, szerinte "a jegybank általi titkolózással és a mi titkosítási kísérletünkkel keltett látszatnak alig van köze a valósághoz", mert az alapítványok pénze nőtt.

"Elfogadom, hogy akad néhány vitatható a támogatási döntések közül, de Matolcsy György szakmai működését emiatt megkérdőjelezni aránytévesztés" – mondta Gulyás, aki ötösre értékelte a jegybank tevékenységét, de a kommunikációja szerinte is elégtelen.

Az interjúban a politikus arra is kitért, hogy felfordult a gyomra a TV2 Spéder Zoltánról szóló riportja miatt.

Gulyás Orbán Viktor miniszterelnök háttérhatalomról szóló kijelentéseiről azt mondta: "amikor tartalmilag egyetértek a miniszterelnökkel, nem érzem úgy, hogy az általa használt nyelvi eszközök minősítése feladatom lenne".

Gulyás azt is mondta, hogy a nagy reformokat az előző ciklusban végigvitték, és eredményként értékelte azt, hogy csak egy területen, a Klik esetében kellett változtatni a korábbi döntéseken. Mint mondta, a centralizáció valóban túlzott volt. Az iskolák mostani teljes államosításáról azt mondta, működésképtelen volt a vegyes rendszer, ezért ennél a teljes államosítás, vagy a teljes önkormányzati működtetés is jobb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is