szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július elsejétől megszűnik a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kék száma, helyette a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámot kell tárcsázni.

A helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es kék szám a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság január közepén életbe lépett rendeletének következtében szűnik meg.

Június 30-ig a régi és az új szám is elérhető, utána három hónapon át a telefonálókat automata hangbemondással tájékoztatják majd a kék szám megszűnéséről és az új elérhetőségről. Az új hívószám 1-essel kezdődő, normál tarifájú budapesti számnak felel meg, ezért a hívó fél a saját előfizetői csomagjában erre az előhívószámra megállapított díjat fizeti – olvasható a MÁV közleményében.

A MÁVDIREKT menürendszere nem változik: a megfelelő szolgáltatás kiválasztása után képzett szakemberek nyújtanak gyors és szakszerű segítséget az érdeklődőknek – ígérik. A szolnoki call centerben több mint harminc vasutas ad éjjel-nappal azonnali tájékoztatást a leginkább menetrenddel és díjszabással kapcsolatos hívásokra, emailekre, szükség esetén angol nyelven is.

A MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata abban is segít, hogy a talált tárgyak visszakerülhessenek a tulajdonosokhoz – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!