szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a politikusok már-már összeesküvést kiáltanak, amiért a mutatott eredmények ellenére sem minősítik fel Magyarországot a hitelminősítők, az adósbesorolás javítása most újabb akadályt talált magának.

Az lenne a nagyobb meglepetés, ha pénteken – több mint négy év után – a  Moody’s, kiemelné a bóvli kategóriába sorolásból az országot – írja a VG szakértőkre hivatkozva. A gazdasági napilap szerint a magyar gazdaság jobb minősítést érdemelne a bóvlinál, és a felminősítésnek érdemi pozitív hatásai lennének, de a Brexitet sem lehet figyelmen kívül hagyni, mert az jelentős bizonytalanságot hordot, és mint ilyen, eleve nem kedvez a felminősítésnek.

A Moody's-tól eltérően, a Fitch Ratings már visszaemelte Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába. A májusi aktus után azonban közölték: a további felminősítések bizonytalanok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!