szerző:
hvg.hu

Megkérdeztük írásban a felcsúti polgármestert, hogy valóban övé-e a horvátországi Ugljan szigetén épített villa, amelyről múlt héten írtunk. Figyeljük az okfejtést!

Múlt pénteken Zadarski.hr című horvát lap nyomán írtuk meg, hogy Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja családjával érkezett nyaralni egy Zadartól nem messze lévő tengerparti csodavillába, amely a lap szerint az eszéki klub, vagyis az NK Osijek tulajdonosáé, azaz Mészáros Lőrincé. A lap paparazzo-fotókat közölt a beköltöző focistáról, mi pedig megmutattuk, hogy hogyan néz ki a luxusvilla, ahová beköltözött. És azt is megírtuk a villa építőjére hivatkozva, hogy az ingatlan tulajdonosa Mészáros Lőrinc. Ő úgy emlékszik, hogy a luxusnyaralót évekkel ezelőtt építették, de a gázszerelőből lett magyar milliárdos csak tavaly vette meg, 2,2 millió euróért, azaz csaknem 700 millió forintért. A kivitelező azóta is referenciaként használja a Villa Mariát, képeket is közölt róla.

©
©

A felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában valóban szerepel egy horvátországi ingatlan, de az Vir szigetén van, nem Ugljanon. Valószínűleg tehát nem a tengertől ötven méterre található, kétszintes, medencés villa van benne Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatában.

A hvg.hu megkereste Mészáros Lőrincet is a villa ügyében. Telefonon nem értük el, így írásban küldtük el a kérdéseinket, amelyekre a hivatala kedden válaszolt írásban.

Azt kérdeztük a felcsúti polgármestertől, valóban az ő tulajdona-e a Villa Maria, és valóban 2,2 millió euróért vette-e korábban, ahogy a kivitelező állította. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az Ugljanon szereplő villát miért nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában, amelyben a Viren található nyaralóját viszont benne van.

„Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Bizonyos televíziós híradásokban és honlapokon megnevezett horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában” – olvasható a rövid válaszban.

Rákérdeztünk a Zadarban állomásozó jachtról is, amely a lapok szerint ugyancsak a felcsúti polgármester tulajdona, erre azonban nem jött válasz, így a vízi jármű értékéről sincs egyelőre biztos információ.

Rakitic nyaralása egyébként nem tartott sokáig, mert huligánok kövekkel dobálták meg az épület ablakait, a focista pedig a családjával együtt eljött onnan. Mészárosék nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy a felcsúti polgármester tud-e a kődobálásról, illetve arról, mekkora kárt okoztak azzal a huligánok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összefogást hirdetett Márki-Zay ellenzéki mozgalma a 2019-es önkormányzati választásra

Összefogást hirdetett Márki-Zay ellenzéki mozgalma a 2019-es önkormányzati választásra

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

Levideóztuk az első havat a Normafán

Levideóztuk az első havat a Normafán

Földrengés volt Olaszországban

Földrengés volt Olaszországban