szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akinek ezzel a módszerrel küldtek eddig pénzt, vagy így kapott jövedelmet, az most elég nagy bajban van.

A magyar bankoknál gyakorlatilag megszűnt a dollárban kiállított csekkek beváltásának lehetősége. A jelenségre egy olvasónk hívta fel a figyelmet, aki Amerikából ezzel a módszerrel szokott pénzt küldeni itteni rokonának, újabban azonban a csekkeket már sehol sem sikerült beváltania.

Úgy tudjuk, hogy a budapesti amerikai nagykövetség is informálódik az ügyben, mert náluk is többen jelezték a problémát.

A hvg.hu megkeresésére a piacvezető OTP Bank meg is erősítette, hogy megszűnt a dollárcsekkek elszámolása, mert – amint írták – az "USA-beli elszámolást biztosító partnerbankunk szoros határidővel felmondta az erre vonatkozó szolgáltatási szerződését”.

Ez a lépés a bank tudomása szerint azért következett be, mert az amerikai szabályokat úgy változtatták meg, hogy a kinti partnerek terhe megnőtt, és így már nem éri meg nekik a szolgáltatás nyújtása.

„A közelmúltban tudomásunk szerint több magyarországi pénzintézet is kénytelen volt hasonló okokból korlátozásokat bevezetni” – erősítette meg az OTP azt, hogy a probléma általános lehet.

A csekkek tulajdonosait ráadásul semmi jóval nem merik kecsegtetni, mert szerintük a jelenlegi szabályozási környezetben nagyon nehéz lesz új kinti partnereket találni.

Az egyetlen tanács, amit az OTP adni tud, hogy

utalják át a pénzt a felek

egymás számlái között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

A város építi az embert, vagy az ember a várost?

A város építi az embert, vagy az ember a várost?