szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Green Investments and Solutions Kft. ellen hibásan indítottak végrehajtási eljárást, a cég adófolyószámláján többletfizetés van. A NAV már helyrehozta a hibát, de az ilyen ügyekért nem vonnak felelősségre senkit.

Véletlenül jegyzett be az adóhatóság végrehajtást a korábban a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Green Investments and Solutions Kft. ellen – írta a hétfői Népszabadság.

Miután kiderült a tévedés, a NAV megszüntette az eljárást. A kft. adófolyószámláján jelenleg túlfizetés van. Az adminisztratív hibának nincs felelőse, pedig egy ilyen bejegyzés kimoshatatlan foltot hagy az érintett vállalkozás múltján. Úgy jegyzik be, hogy sem akkor, sem a törlésnél nem tüntetik fel az okokat. Így a hibásan elrendelt eljárás később is árthat a vállalkozásnak, az üzleti partnerek szemében ronthatja a megbízhatóságát.

Suller György Attila alezredes, a NAV sajtófőnöke azt mondta, a legkörültekintőbb ügyintézés mellett is előfordulhat, hogy úgy indul végrehajtás egy tartozás behajtásáért, hogy az inkasszóra megbízást adó ügyintéző nem tudhat arról, hogy az adózó már átutalta a hiányzó összeget. Ez azonban tömegesen nem fordul elő az adóhatóságnál. Suller a konkrét ügyről adótitokra hivatkozva nem nyilatkozott.

Ilyen esetekben az adóhatóság megszünteti a végrehajtást, és az eljárás törléséről szóló határozatot az indítással egy napra teszi, amiből a NAV szerint kiderül, hogy az adózó nem áll végrehajtás alatt. Az érintett ügyintéző nem hibázott, tehát nem is kap büntetést.

Tiborcz István volt cégénél ez nem teljesen sikerült, mivel a végrehajtást június 25-én jegyezték be, az eljárást viszont 5 nappal később szüntették meg. Az erről szóló hivatalos levél pedig július 5-én kelt.

A Green Investments korábban Tiborcz István tulajdonában állt, ma a Paár Attila nevével fémjelzett West Hungária Baué a cég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét

Sylvester Stallone eladja fényűző Cadillac Escalade-jét