szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

V. Áron lakásán 297 darab, feltehetően hamis százeuróst találtak a rendőrök; az ügyészség letöltendő börtönt javasol a számára. A Fidesz állítása szerint már 2012-ben megszakították vele a kapcsolatot, egy 2014-es rendezvényen azonban mint a párt ifjúsági tagozatának elnöke jelent meg.

Vádat emeltek V. Áron, a Fidelitas egykori tagja ellen, akit tavaly februárban fogtak el a Keleti pályaudvarnál, miután egy hamis százeuróst próbált beváltani – adta hírül a Magyar Nemzet. Miután a pénzváltó alkalmazottjának feltűnt, hogy hamis bankóval volt dolga, a férfi próbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, és amikor átkutatták, további hamis bankjegyeket találtak nála. Logodi utcai lakásának átkutatásakor pedig  további 297 darab, feltehetően hamis százeurós és öt darab húszeurós került elő. 

V. Áron elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy a pénzt egy rejtélyes moldovai férfitől kapta egy tartozás fejében.

Bár ügyvédje akkor azt mondta, hogy ügyfele csak a hamis pénz forgalomba hozásával próbálkozott, az ügyészség mégis pénzhamisítás miatt emelt ellene vádat, letöltendő börtönbüntetést kérve a férfire.

A Fővárosi Főügyészség közölte, a vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, bár korábban előzetesben is volt. A pénzhamisítást 2-8 év börtönnel bünteti a törvény.

V. Áron korábban a Fidesz ifjúsági tagozatának is elnöke volt. A párt korábban közleményben jelentette ki, hogy már 2012-ben kizárták a férfit egyebek mellett tagdíjelmaradás miatt. 2014 decemberében ugyanakkor V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnök oldalán jelent meg egy zalaegerszegi vacsoraesten, amelyet a Fidelitas, az IKSZ és a Fidesz ifjúsági tagozata adott – ezen a rendezvényen jelent meg úgy mint a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, a párt szerint azonban csak annak adta ki magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!