szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük.

Őszre a nemzeti közművek biztosítja az egész ország gázellátását, a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ idén október elsejétől látja el a TIGÁZ lakossági földgázfogyasztóit, a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük – közölte az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.) az MTI-vel csütörtökön.

A FŐGÁZ az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltatóváltás folyamatáról. A fogyasztók a TIGÁZ-tól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a TIGÁZ-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a FŐGÁZ-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a TIGÁZ-nál rendezte a tartozást – közölték.

A közlemény emlékeztet: a TIGÁZ és a FŐGÁZ már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a FŐGÁZ között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a FŐGÁZ ellátásába kerülnek. Külön szolgáltatási szerződést nem szükséges kötni, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz – írták.

Az ENKSZ irányítása alatt a nemzeti közművek és benne a FŐGÁZ felkészült valamennyi lakossági fogyasztó, azaz 3,4 millió fogyasztási hely biztonságos és folyamatos ellátására. Az elmúlt időszakban a belső rendszereiket fejlesztették és az online ügyfélszolgálati oldalukat is megújították és új kényelmi szolgáltatásokat vezettek be – ismertette a közlemény szerint Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke.

A területileg illetékes elosztó társaság változatlan marad, így a szolgáltató váltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a mérő leolvasási menetrend és gyakoriság sem változik. Műszaki problémákat továbbra is a megszokott elérhetőségeken lehet bejelenteni és a földgáz ára sem fog változni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?