szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A borsodi nő előbb csak harmincezer forintot, később még több pénzt kért egy cég vezetőjétől, hogy ne legyen nála adóellenőrzés. Még egy műszaki cikket is megvetetett vele a maga részére. Egy másik vállalkozás vezetőjét belső információkkal látta el, amiért cserébe egy laptopot kapott – derül ki a korrupciós ügy vádiratából.

Korrupt adóellenőr ellen emelt vádat hivatali vesztegetés bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság kedden.

A 49 éves nő áfaellenőrzést tartott egy ládbesenyői kft.-nél, és 1,6 millió forint adókülönbözetet tárt fel az adózó terhére. Az ellenőrzés után a nő telefonon felvette a kapcsolatot a cég vezetőjével, személyes találkozót beszélt meg a férfival, és 30 ezer forintot kért és kapott tőle azért cserébe, hogy elintézze, hogy az adóhatóság a jövőben ne kezdeményezzen ellenőrzést a cégnél.

A revizor a továbbiakban is hívogatta telefonon a férfit, többször személyesen is találkoztak. A találkozókon a nő további vagyonosodási vizsgálatot helyezett kilátásba, majd különböző indokokkal előbb 60 ezer, majd 30 ezer forintot kért a cégvezetőtől, illetve kifizettette annak a számlának az ellenértékét is, amelyet egy magának vásárolt műszaki cikknél a férfi cégének nevére állíttatott ki.

A nő ezen túlmenően egy részvénytársaság vezető tisztségviselőjével, egy ismert miskolci vállalkozóval is rendszeres kapcsolatban állt, akit kérésére – a vállalkozó aktuális üzleti érdekeinek megfelelően –, különböző cégek adóhatósági ügyeinek állásáról tájékoztatott, illetve ebben a körben tanácsokkal látta el a férfit. A vállalkozó az információkért cserébe egy 150 ezer forint értékű laptopot adott át az adóellenőrnek.

Az ügyészség vádiratában a három vádlott közül az előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés, pénzbüntetés és vagyonelkobzás, míg a két vállalkozóval szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön