szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia kormány is csak emberekből áll, miért ne élne az adócsökkentés belengetésével, fél évvel a választások előtt.

Michel Sapin pénzügyminiszter tájékoztatása szerint az egymilliárd eurós személyijövedelemadó-csökkentés jövőre mintegy ötmillió középosztálybeli háztartást érint.

Azt azért érdemes tudni, hogy a kormány eddig is erőteljesen tornázta le az szja költségeket. Az elmúlt két évben kétszer is volt adócsökkentés, hogy "visszaadja a franciáknak annak az erőfeszítésnek egy részét, amelyet 2012-2013-ban kért tőlük" - fogalmazott a miniszter.

Francois Hollande államfő, akinek a felmérések szerint nincs sok esélye arra, hogy újraválasszák elnöknek, májusban beszélt arról, hogy újabb adócsökkentés várható, amennyiben azt a költségvetési mozgástér lehetővé teszi. Akkor azt mondta, hogy GDP-arányosan legalább 1,7 százalékos gazdasági növekedésre van szükség az adócsökkentéshez. Az első negyedévi 0,7 százalékos növekedést követően azonban tavasszal a gazdaság stagnált, és az előrejelzések szerint az elmúlt másfél év terrortámadásai és a Brexit miatti bizonytalanságok következtében 2017-ben sem várható javulás.

A pénzügyminiszter megerősítette, hogy a jövő évi költségvetési törvényben a kis- és középvállalatok társasági adója 28 százalékra csökken a jelenlegi 33,3 százalékról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

"Csehországban meg kell hosszabbítani a szükségállapotot"

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot