szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A civil szervezetek közül idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány gyűjtötte a legnagyobb összeget, 175,1 millió forintot az 1 százalékos szja-felajánlásokból.

A második legtöbbet, 132,1 millió forintot a Szent Márton Gyermek Mentőszolgálat Közhasznú Alapítvány kapta, míg a harmadik helyen 121,3 millió forinttal az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány – derül ki a Nonprofit.hu portálon közzétett adatokból.

Az 1 százalékot gyűjtő civilszervezetek húszas toplistáján tavalyhoz képest a Szabad Sáv Alapítvány ugrott előre a legnagyobbat: három hellyel előrelépve a 19. legnagyobb összeget, 31,3 millió forintot sikerült gyűjtenie.
   
A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány által, a NAV adataiból készített kimutatásból az is látszik, hogy a legtöbb adót bevalló magánszemélyek nem a legnagyobb összegeket gyűjtő szervezeteket támogatták. A nyilatkozatok átlagértéke a Digitálisan Archivált Tudás Alapítvány támogatói esetében volt a legmagasabb, amelynek négyen ajánlottak fel személyenként átlagosan 98 428 forintot.  
  
Az érvényes nyilatkozatok száma a tavalyi 3,441 millióról közel 3,564 millióra, az 1 százalékos rendelkezések összege 13,46 milliárdról 14,50 milliárdra emelkedett, a nyilatkozatok átlagösszege pedig 3912 forintról 4068 forintra. Az 1 százalékokból idén 25 800, míg tavaly 25 118 szervezet részesült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudni, mennyibe kerülnek a védettségi igazolványok, mert a kormány nem mondja meg

Nem tudni, mennyibe kerülnek a védettségi igazolványok, mert a kormány nem mondja meg

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő

Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő