szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az új olimpiai pályázat egyben biztosan hasonlít az elődjére: több részlete is üzleti titok. Azt azonban így is tudni lehet: kormányközeli cégek nyertesek, még akkor is, ha nem lesz a 2024-es budapesti játékokból semmi.

A hazai sportdiplomácia túlzott lelkesedése miatt bukhat el az olimpiai pályázat. Legalábbis ha jövő nyáron kiderül, Budapest nem képes egyszerre megrendezni a vizes világbajnokságot és a Forma–1-futamot. Az olimpiai pályázat nemrég elfogadott átalakítása is arra utal, egyáltalán nem lenne olyan zökkenőmentes a rendezés, mint amire korábban számítottak, a költségek is könnyen túlléphetik az eredetileg tervezett szintet.

Nem véletlenül kampányol azzal az olimpiát támogató budapesti csapat, hogy az új tervekkel olcsóbbá teszik a beruházást, nem épül meg például a tervezett olimpiai stadion sem. Az ötkarikás rendezvény ennek ellenére, a szerény becslések szerint is 600-700 milliárd forintot emészthet fel. A költségek kalkulációja nem minden: az, hogy Budapest egyáltalán labdába rúghat, azzal is magyarázható, hogy egyre több nagyváros vonja vissza a jelölését.

A budapesti olimpiával kapcsolatban egyelőre több a kérdőjel, mint a komolyan vehető információ. Azt viszont a titkolózás ellenére lehet tudni, hogy az eddig elköltött milliárdok kikhez kerültek.

További részletek a HVG legfrissebb számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák