szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bűzre panaszkodnak a Szeged határában élők azóta, hogy az Algyői út végén homokot terítettek szét az ottani szántóföldön. Bejelentést tettek a kormányhivatalnál, az ügyben vizsgálat indult – írja a Délmagyarország.

Egy olvasó hívta fel a lap figyelmét arra, hogy az Algyői úti autószalon, illetve az ottani benzinkút mögötti szántóföldre nagyon büdös, helyenként agyagos homokot terítettek szét.

Az egyik kútkezelő hétfő délután azt nyilatkozta, hogy szerinte fáradt olajra emlékeztet a szag, az autószalon munkatársai mocsárillatot is éreztek. A közelben lakók közül többen savas-gázolajos bűzre panaszkodtak.

Egy földműves szerint nagyjából egyhektárnyi területen szórták szét a homokot. Hétfő este még ott is volt a munkagép, ami ezen dolgozott. Mellette traktor állt, ebből gondolták a közelben lakók, hogy beszántják a homokot, és eltüntetik a bűzt, de nem így történt.

Az egyik lakó hivatalos mederbe terelte az ügyet, bejelentést tett a Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán. Valószínűleg emiatt vizsgálódtak csütörtökön a helyszínen a szakemberek.

Pénteken a lap munkatársai újra kimentik a területre, de a bűz alig csökkent, pedig bőséges eső hullott hétfő óta, ami a feltöltés egy részét belemosta a talajba.

A megyei kormányhivatal sajtószolgálata szerint az ügy kivizsgálása folyamatban van, erre 30 nap áll a hatóság rendelkezésére. Megerősítették, hogy környezetvédelmi főosztály szakemberei október 13-án, csütörtökön helyszíni szemlét tartottak, és megállapították: az ügyben sürgős, azonnali beavatkozás nem szükséges.

Az ígéretek szerint a vizsgálat eredményéről tájékoztatást adnak majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország