szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vezérigazgatót, székhelyet váltott, és a tulajdonviszonyokat is átrendezték a Vasárnapi Híreket és Szabad Földet kiadó cégnél – tudta meg a hvg.hu.

Mátray Mihály eddigi helyettes személyében új vezérigazgatót kapott a közelmúltban Geomédia Zrt., amely a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld hetilapok kiadója. A változást a cég honlapja még nem jelzi, ott továbbra is Dobricza Gabriella szerepel első emberként. Ugyanakkor megszüntették a cég felügyelőbizottságát, a cég székhelyét pedig átköltöztették a VI. kerületi Jókai utca 6.-ba, az eladás alatt álló MSZP-székházba. Ezt az ingatlant a Geoholding-csoport veszi meg, amelybe a Geomédia is tartozik.

A változások arra is utalhatnak, hogy a cégcsoport egyes tagjai vagy vagyonelemei eladás előtt állnak. A Geomédia ugyanis most az eddig is többségi tulajdonos Geoholding kizárólagos tulajdonába került, ez az egyszerűsítés megkönnyítené az eladást. A változások másik jele, hogy – mint a HVG szeptemberben elsőként megírta – a holding a közelmúltban új kiadót is alapított XXI. század Média Kft. néven.

A hírek szerint nemcsak a Népszava kerülhet a Marquard Mediához, hanem a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld is. Ez racionális lépés lenne, mert a napilapból alig több mint 10 ezer fogy naponta, a Szabad Földből viszont majd 70 ezer hetente. A Vasárnapi Hírek – amelyből a Népszava hétvégi melléklete lehet – közel heti 18 ezer példányban fogy. A Népszabadság megszüntetése után a Népszava maradt az egyetlen baloldali országos közéleti napilap, így nemcsak munkatársakat vehet át a bezárt laptól, hanem új olvasókat is szerezhet a korábbi versenytárs hívei közül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak