szerző:
hvg.hu

De nem ez az újdonság, hanem az, hogy már Zuckerberg is elismeri

Az amerikai elnökválasztás óta egyre erődösnek azok a hangok, hogy a Facebooknak tennie kell valamit az oldalt ellepő hoaxok és álhírek ellen. A közösségi oldalt megalapító Mark Zuckerberg - természetesen - megvédte a cégét, de elismerte, hogy valóban szükség van az ilyen tartalmak valamiféle szűrésére és szabályozására - olvasható az Index cikkében. A fő probléma abból fakad, hogy a felhasználók nagy része számára elsődleges hírforrást jelentenek a közösségi oldalak, amelyeket pedig korántsem erre a célra hoztak létre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!