szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddig adott 12,8 milliárd forint nem lesz elég a székesfehérvári stadionépítésre, így a miniszterelnök kipótolta az összeget több mint 3 milliárddal, méghozzá az Országvédelmi Alapból – fedezte fel a 444.hu a Magyar Közlöny keddi számában közzétett, ezzel kapcsolatos kormányrendeletből.

A székesfehérvári stadionépítés egyetlen pályázója 16 milliárd forintért végzi el a munkát, ezért kellett kipótolni a korábban adott csaknem 13 milliárdot még 3,3 milliárddal. A 444.hu szerint sejteni lehetett, hogy Orbán Viktor nem fogja cserben hagyni a várost valamint a barátja, Garancsi István tulajdonában lévő Videotont sem.

A munka már tart, a hiányzó hárommilliárd forintot az önkormányzat vállalta át, abban a reményben, hogy a kormány odaadja a különbözetet. És igazuk lett: a kedden megjelent kormányhatározat szerint a kormány átcsoportosít még 3,3 milliárdot a projektre a biztonsági tartalékként emlegetett Országvédelmi Alapból. 

©

A pénzt a hivatalos közlés szerint a székesfehérvári stadionrekonstrukciós program megvalósításáról, valamint a székesfehérvári Sóstó Természetvédelmi Terület és Vidámparki csónakázótó rehabilitációjáról szóló kormányhatározat keretében adják. Vagyis az állami támogatásból elvileg az ottani csónakázótó rendbehozatalára is költenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!