szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős állami támogatást kapott az a kábelszolgáltató társaság, amelyik levett a kínálatból a HírTV-t. A társaság inkább Andy Vajna új csatornáival és pornóval nyomulna az érintett régiókban. A háttérben Mészáros Lőrinc is felsejlik.

Több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásban részesült az a kábelszolgáltató társaság, amely januártól körülbelül hetvenezer háztartásból száműzi a közismerten kormányzati bojkott alatt álló Hír Televíziót – értesült a Magyar Nemzet. A PR-Telecom szeptemberben közölte a hírcsatornával, hogy idő előtt felbontja az eredetileg 2017. december 31-ig szóló szerződését. A társaság az ezt megelőző hónapokban – főként augusztusban – tizenkét részletben kapta meg a 3,3 milliárd forintot meghaladó támogatást. A vissza nem térítendő összeget hálózatfejlesztésre használhatják fel, hogy Kőszegen, Mezőcsáton, Jászapátiban, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, valamint Kiskunfélegyházán, Ózdon, Sárospatakon, Sárváron, Sátoraljaújhelyen, továbbá Tokajban és Veszprémben fejlesszenek.

A Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is szolgáltató PR Telecom a HírTV szerint az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó tévéadókat és két pornócsatornát kínál nézőinek, miután december elsejével 70 ezer háztartásból száműzte a HírTV-t hat másik csatornával együtt.

Pornót és Andy Vajna csatornáit adják Simicska tévéje helyett

Pornócsatornákat és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatornákat kínál nézőinek a PR Telecom, amely korábban több csatornát, köztük a HírTV-t is kivette a kínálatából - állította a HírTV.

A cégadatbázis szerint egyébként a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Hackerek törhették fel a Nemzeti Színház honlapját

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt