szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befektetőre találhat a MotoGP-pályának szánt sávolyi ingatlan, amelyen valaha a spanyol Sedesa csoport akart fejleszteni - írta a Világgazdaság.

A megaprojekthez igényelt 15,3 milliárd forint hitelt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. visszavonta még 2010-ben, és nem épült meg végül a motorversenypálya, bár 2009-ben az akkori miniszterelnök letette az alapkövet, és már abban az évben futamot terveztek a pályára – idézte fel a VG.

A terület a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. tulajdonában áll, a projekt nélkül maradt társaságot azonban 2015 májusában a bíróság megszűntnek nyilvánította és már a kényszertörléséről is rendelkezett.

A múlt héten kelt cégbírósági bejegyzés szerint viszont kényszertörlésből felszámolásba fordult az eljárás.

A lap fordulatot firtató kérdéseire a kirendelt felszámolóbiztos, Börcsök Sándor nem reagált. Annyi látható a cégbejegyzésből, hogy a kényszertörlési eljárás alatt összesen mintegy 4,5 milliárd forint követelést jelentettek be a fejlesztő céggel szemben.

A sávolyiak mindenesetre összefüggést látnak a nemrég kormányhatározatban rögzített Balaton-fejlesztési program és a felszámolás között. A program több mint 300 milliárd forintjából akár e kiemelt turisztikai területre is juthat, ami vonzóvá teheti a sávolyi ingatlant.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól