szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A becslések szerint legalább 31 milliárd forintot el lehetne még költeni az elmúlt években felújított Kossuth térre. A környező épületeket is rendbe akarja hozatni a kormány.

A Kossuth tér és környezete további felújítására alapítottak kiemelt állami projektcéget 505 millió forintból – írja a hétfői Világgazdaság.

A lapnak Such György, a cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló Országgyűlés Hivatalának főigazgatója elmondta: a Kossuth tér átalakítását ők vezényelték le, és ahhoz méltóan szeretnék elvégezni a környező állami tulajdonú épületek, illetve környezetük felújítását is.

A lap szerint az eddigi költségek meghaladták a 31 milliárd forintot.

A további építkezésekre egyelőre nincsenek becslések, egyes épületek, például a Földművelésügyi Minisztérium műszaki felmérése csak most kezdődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!