szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meg akarták buktatni a kormányt egy NATO-szövetséges ország budapesti követségének segítségével, "valakik" a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) akarták felhasználni, hogy bankpánikot keltsenek az országban 2015 áprilisában - közölte Matolcsy György jegybankelnök.

Kivizsgálnák
Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi Matolcsy megjegyzései miatt. Mesterházy Attila szerint a jegybankelnök az USA-ról beszélhetett a külföldi kormánybuktatási szándékról szóló megjegyzéseiben. Tovább

Az MNB kivételesen sikeresen működött 2015-ben, de a brókerbotrányok miatt árnyék is vetült arra az évre - közölte Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben a jegybank beszámolójának vitájában.

Szerinte azért vetült árnyék 2015-re, mert az MNB "brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik".

Úgy fogalmazott, hogy ami történt, az "egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el".

Ezt úgy magyarázta, hogy az MNB megtalálta volna a csalárd brókercégeket, mert már ott voltak a cégeknél, de nem mindegy, mikor. Nem mindegy, hogy január-márciusban találták meg vagy májusban - mondta.

Matolcsy szerint azért találták meg 2015 elején, mert "valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára".

Hozzátette, ez a bankpánik be is következett, négy városban, négy órát tartott.

Szerinte mondhatnánk, hogy nem sok, de sokkszerű volt az, hogy "egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt".

Az MNB elnöke szerint a jegybank azonban úgy működött, hogy ez ne következhessen be és 15 hónappal az MNB és a pénzügyi felügyelet integrációja után leleplezték a csalásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nézőtér üres, de a pályákon és a sport közösségi oldalain tovább mérgez a rasszizmus

A nézőtér üres, de a pályákon és a sport közösségi oldalain tovább mérgez a rasszizmus

Bodrogi Gyula Törőcsik Mari haláláról: Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

Bodrogi Gyula Törőcsik Mari haláláról: Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa

Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa