szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Levélben fordult a Heineken Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, aki korábban a Heineken söreinek bojkottjára biztatta a hódmezővásárhelyieket az erdélyi Csíki Sörrel szembeni jogvita miatt. Lázár hamarosan Erdélybe is elmegy, hogy tanácsokkal lássa el a holland céggel perben állt sörfőzde tulajdonosát.

Kaptam tőlük egy levelet, elküldöm önnek – mondta csütörtöki tájékoztatóján Lázár János az mfor.hu tudósítójának, aki azt szerette volna megtudni, hogy hol tart a Igazi Csíki Sört gyártó erdélyi cég ügye, sikerült-e rendezni a vitát a Heinekennel.

Lázárnál szűk egy hónapja járt a Heineken magyar képviseletének vezetője és a holland nagykövetség munkatársa, és ahogy a miniszter korábban fogalmazott, az asztalt verték, amiért Lázár csatlakozásra biztatta szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeit bojkottáló mozgalomhoz.

Erre azért került sor, mert a Heineken védjegyvitába keveredett egy erdélyi sörfőzde tulajdonosával, aki Igazi Csíki Sör néven hozta forgalomba termékét. A Heineken Romániában a birtokosa a Ciuc márkanévnek, emiatt indított pert a kis sörfőzde ellen.
 
Lázár most közölte, azóta nem találkozott a multi képviselőivel, akik viszont egy levelet küldtek neki. Azt nem árulta el, mi állt a levélben, de az elmondta, hogy hamarosan Erdélybe utazik az Igazi Csíki Sör gyártójához.

A látogatás során hasznos jótanácsokkal fogja ellátni a kézműves sörgyártót – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!