szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Észak-Budapesti Adó- és Vámigazgatóság az Országos Étterem Hét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan például fokozottan ellenőrzi Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyeket.

Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a bizonylatadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak bejelentésének vizsgálatára, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetésére. Ezzel egy időben a taxis személyszállítóknál is várható hasonló irányú ellenőrzés - adta hírül az Inforádió.

Bács-Kiskunban március 13-án és 14-én Kecskeméten és Kiskunfélegyházán ellenőrzi az online pénztárgépek éves felülvizsgálatát. Baranya megye településein elsősorban olyan üzletekben folytatnak ellenőrzéseket, amelyekkel kapcsolatos telephely bejelentési kötelezettségüket az adózók elmulasztották teljesíteni.

Pest megyében március 23-án, Inárcs településen az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végeznek. Vas megyében a héten fokozottan ellenőrzik a személyszállítási szolgáltatást végzőket.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőr munkatársai március 13-14-én Balatonfüreden és Veszprémben, március 16-17-én pedig Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Veszprém városokban (és környékén) folytat le online pénztárgépek jogszerű használatával kapcsolatos ellenőrzéseket, továbbá vizsgálják a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét is. Az érintett adózói kör: piaci árusok, szépészeti szolgáltatásokat nyújtók, taxisok, valamint vendéglátó tevékenységet végző adózók. Zala megye településein fokozottan ellenőrzik az építkezéseken foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Előre szól majd a NAV, hol bukkannak fel az ellenőrei

Rendszeresen nyilvánosságra hozza majd a NAV az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője. A hivatal honlapján az úgynevezett adótraffipax jelzi ezentúl, hol kell számítani célirányos ellenőrzésekre, megyéről megyére követhető lesz, hogy hol jelennek meg biztosan az ellenőrök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája