szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatéves közvilágítás fejlesztési projektről állapodott meg a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez csatolt Démász és a kecskeméti önkormányzat. Több városrész villamos hálózatát újratervezik.

A hír kapcsán Kóbor György (úgyis mint az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, de a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója is) azt mondta, hogy az állami tulajdonú áramszolgáltató Kecskeméten jelentős fejlesztéseket végez annak érdekében, hogy "a fogyasztók számára biztonságos, minőségi szolgáltatást nyújtson", és a város fejlődését "felelős szolgáltatóként minden eszközünkkel támogatjuk" – tette hozzá. Ez a hálózatfejlesztéstől kezdve az okos azaz „smart” megoldásokon át egészen a szakember-utánpótlást biztosító képzési programokig terjed.

A kecskeméti önkormányzat és a Démász hálózati elosztó leányvállalata közötti egyeztetés is sikerrel zárult, így 2017–2022 között munkamegosztásban kiépítik az egyes városrészekben a modern közvilágítást – a hálózati cég az ehhez szükséges hálózati elemek (kapcsolószál, vezérlő berendezés, mérés kialakítása) telepítését vállalta magára, az önkormányzat pedig a lámpatestek kihelyezését. Ennek első lépéseként az állami cég idén 18 kilométeren megépíti a közvilágítási kapcsolószálat, így a városi vezetés 244 darab lámpatesttel járulhat majd hozzá a kecskeméti közvilágítás korszerűsítéséhez. (Az első ütemben a Csabagyöngye utca, Gál utca, Pajtás utca, Mathiász utca, Bánfi utca, Mimóza utca, Patak utca, Sárospatak utca, Ösvény utca, Jázmin utca, Zöldkút utca, Várpalota utca lesz lehetőség az új lámpák felszerelésére.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek

Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban