szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A boltokban kapható élelmiszerek mellett a cukrásztermékeket is nagyító alá veszik, az eddiginél szigorúbban határozzák meg, hogy miből is állhat egy Rigó Jancsi vagy egy franciakérmes.

A kenyéreke és a virslik után a cukrászsüteményekre fordult rá az agárátárca. Tegnap megjelent a tortarendelet, ami az Élelmiszerkönyv módosítását jelenti: ezentúl sokkal szigorúbban határozzák meg egyes összetételét. A jogszabály pontosan meghatározza, hogy ismert süteményeknél, tortáknál milyen alapanyagokat lehet felhasználni – írja a Napi.hu. Azt is megadja a jogszabály, hogy pontosan mennyit lehet az alapanyagokból felhasználni, valamint leírja, hogyan kell elkészíteni azokat.

A jogszabály széles körben ismert és népszerű sütikre vonatkozik, úgy is mint például a dobostorta, az indiáner, a francia- és a sima krémes. Ezzel még nem zárult le a sütiszigor, a lap szerint az úgynevezett hagyományteremtő tortákra is készül egy rendelet, elsőként a "Magyarország tortái" címet viselő termékek kerülnek védelem alá.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!