szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötből egy amerikainak (19 %) egyetlen félretett centje sincs, háromból egynek (31%) pedig kevesebb, mint ötszáz dollár (nagyjából 150 ezer forint) van a számláján, ha beüt a krach. Ez derül ki házfelújításokkal foglalkozó HomeServe USA cég felméréséből. A megkérdezettek alig több, mint egynegyede mondhatja felkészültnek magát, nekik 8 ezer dollárt meghaladó megtakarításuk van váratlan kiadásokra.

Készült egy másik kutatás is, a Metlife biztosítóé, amelyből kiderül, hogy az amerikai alkalmazottak 49 százaléka aggasztónak, nyomasztónak tartja jelenlegi anyagi helyzetét. A Marketwatch amerikai üzleti hírportál az okok között első helyen említi a háztartások eladósodottságát, ami közelíti a gazdasági válság idején, 2008 harmadik negyedévében elért csúcspontot, a 12,68 billió (12,68 ezermilliárd) dollárt. Az adósság szerkezete viszont átalakult, kevesebb a lakáshitel és több az autóvásárlásra illetve tanulmányok finanszírozására felvett kölcsön, mint tíz évvel korábban.
 
Az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Fed tavaly 9 ezer háztartás bevonásával készített vizsgálatában arra az eredményre jutott, hogy a lakosság anyagi biztonságérzetét alapjaiban határozza meg az emberek válságtűrő képessége. Vagyis az, hogy miként reagálnak anyagi helyzetük drasztikus romlására. Azok a családok, személyek, amelyek, illetve akik komoly anyagi nehézségekkel kényszerültek megküzdeni az elmúlt években, jellemzően megtakarításaik felélésével illetve hitelfelvétellel vészelték át anehéz időket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió