szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indított a United Airlines annak tisztázására, hogy miként pusztulhatott egy transzatlanti repülőút során egy makkegészséges óriásnyúl, amely jó eséllyel a világ legnagyobbja lehetett volna.

Simont, a 10 hónapos, csaknem egy méteres német óriást egy brit tenyésztő, Annette Edwards adta fel egy amerikai vevő címére. Londonból Chicagóba indulás előtt az állatot megvizsgálta egy állatorvos, aki megállapította, hogy teljes mértékben egészséges – mondta a tenyésztő a The Sun című brit bulvárlapnak.

A nyúltenyésztő hozzátette, hogy a vevőt, aki "nagyon nagy híresség", megdöbbentette az állat elpusztulása. "Valami nagyon furcsa dolog történt és tudni akarom, hogy mi" – követelt magyarázatot Annette Edwards, aki már küldött nyulakat a világ minden tájára, de még soha nem történt hasonló eset vele.

Simonnak minden esélye megvolt arra, hogy a világ legnagyobb nyula legyen. Apja, Darius 1,32 méterrel a világ legnagyobb nyula volt és Simon még az ő rekordját is megdönthette volna. Tenyésztője szerint egy ilyen óriásnyúl tartásának éves költsége átszámítva megközelíti a kétmillió forintot.

Az amerikai légitársaság közleményben fejezte ki szomorúságát az állat elpusztulása miatt, vizsgálatot jelentett be a rejtélyes haláleset körülményeinek tisztázására és segítséget ajánlott fel a tenyésztőnek. A légitársaság szerint elsődleges fontosságú számára a szállított állatok biztonsága és kényelme.

A reménybeli világrekorder óriásnyúl tisztázatlan halála újabb kínos botrány a légitársaság számára, amelynek biztonsági emberei a közelmúltban erőszakkal, a földön vonszolva távolítottak el egy érvényes jeggyel rendelkező orvost egy repülőgépről a chicagói repülőtéren, hogy helyet csináljanak a vállalat alkalmazottainak.

A társaság elnöke eleinte védeni próbálta az eljárást, de végül a közfelháborodás hatására bocsánatot kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tízmilliárdból vásárolna kínai és orosz vakcinát a kormány, Szijjártó megy majd értük

Több tízmilliárdból vásárolna kínai és orosz vakcinát a kormány, Szijjártó megy majd értük

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra