szerző:
hvg.hu

Bár már két hónap sincs hátra a budapesti vizes világbajnokság megnyitójáig, egyelőre nem dőlt el, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.

A 2700 fő befogadására alkalmas fix tribünök mellett az eredeti tervek szerint még egy 4800 fős ideiglenes lelátót alakítottak volna ki – így 7500-7500 jegyet lehetett volna eladni a délelőtti és a délutáni mérkőzésekre –, de a nagy érdeklődés láttán az eseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. kezdeményezte egy nagyobb mobil egység felállítását. Erről a cég szóvivője, Borsa Miklós beszélt a lapnak.

Most a Nemzetközi Úszószövetségnek (FINA) kell döntenie a módosításról, ám állítólag hetek óta nem érkezett tőlük válasz. A szervezők – írja az MN – nem túl optimisták. Úgy kalkulálnak, a FINA nem adja áldását a bővítésre.

A lap emlékeztetett: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda mobil lelátójáról mondták azt a szervezésre rálátó forrásaik, hogy az komoly csúszásban van. Még a közbeszerzést sem folytatták le. A margitszigeti helyszín kialakítására vonatkozó, bő hárommilliárdos szerződés ugyanis a tribün építését nem tartalmazta.

Ráadásul a nyári szezonban a lelátóépítő cégeknek egyébként is sok a dolguk, így sokkal drágábban vállalhatnak el újonnan beeső feladatokat, mint az előre betervezetteket.

Az MN megjegyezte: a 24.hu értesülései szerint a lelátóprojektet épp azért vették el a Magyar Vízilabda-szövetségtől, mert a miniszter sokallta a szervezet megszokott beszállítója által kért összeget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

A nap videója: a mai divatterepjárókat megszégyeníti a régi apró Mini

A nap videója: a mai divatterepjárókat megszégyeníti a régi apró Mini

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor