szerző:
hvg.hu

A médiaszállásoknak egyelőre csak a felére érkezett igény, pedig a 130 milliárdos költségvetésű esemény szervezői arra számítottak, hogy kevés lesz 2500 szoba.

A nemzetközi sajtó egyelőre mérsékelten érdeklődik a másfél hónap múlva kezdődő budapesti vizes világbajnokság után – derült ki a parlament kulturális bizottságának meghallgatásán. Így nem okoz fennakadást az sem, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a szállásokra kiírt pályázatok egyikét, mivel a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA által előírt 2500, az újságírók számára lefoglalt szobának egyelőre csak a felére érkezett igény. "Mi úgy gondoltuk, hogy esetleg túlfoglalás lesz ebben az ügyben" – mondta ezzel kapcsolatban a meghallgatáson Balogh Sándor, a vb-t szervező cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója. Igaz ugyanakkor, hogy a médiaakkreditáció csak két hét múlva, június 7-én zárul.

A Bp2017 ügyvezetője, Szántó Éva arról beszélt az ülésen, hogy

Bizonyos értelemben egy kis izgalomra ad okot nekünk, hogy minden összeálljon, de a legjobb úton haladunk."

A HírTV beszámolója szerint a sportállamtitkár, Szabó Tünde is igyekezett nyugtatni az aggodalmaskodó ellenzéki politikusokat. A már átadott Duna Arénáról – amelynek VIP- és buszparkolójára például csak nemrég írták ki a közbeszerzést – azt mondta, az a világ egyik legmodernebb és legjobb építménye lett.

Feltételezem, hogy minden rendben lesz, és semmilyen olyan komplikáció nem fog fellépni, ami mondjuk a világbajnokságon is előjönne, úgyhogy jelenleg mindenki, szakemberek igazolták, hogy rendben van az uszoda."

A nyitóünnepség ára sem változott: 4 milliárd forintot költenek rá. Az a riportból nem derült ki, lesz-e nemzetközi fellépője az eseménynek, netán valóban a The Rolling Stonest próbálják Budapestre csábítani miatta a szervezők.

Balogh ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ennek költségét a budapesti olimpiai pályázat miatt tervezték ilyen magasra, arról azonban végül letett a kormány és a főváros, a megkötött szerződéseket azonban már nem lehet lemondani, mert a kötbérek nagyjából ugyanannyit tennének ki, mint amekkora a megnyitó büdzséje.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Vizes vb: még mindig nem dőlt el, mekkora lesz a lelátó

Bár már két hónap sincs hátra a budapesti vizes világbajnokság megnyitójáig, egyelőre nem dőlt el, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

„Kutya módot” ígér a Teslákba Elon Musk

„Kutya módot” ígér a Teslákba Elon Musk

Hárommilliárd forinttal támogatja az EU a magyar hálózatkutatókat

Hárommilliárd forinttal támogatja az EU a magyar hálózatkutatókat

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Elvitték a robbanótestet az Ínség-sziklától

Elvitték a robbanótestet az Ínség-sziklától