szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két hónap alatt 22 millió forint volt a bevétel.

Az Igazságügyi Minisztérium céginformációs adatai szerint a Vajna Tímea közvetett érdekeltségébe tartozó Mr. Funk Vendéglátó Kft. tavaly 22 millió 89 ezer forint bevételt ért el. (A cég a Beauty Enterprises Kft. többségi tulajdonában van, kisebbségi tulajdonosa pedig Gomez Norbert. A Beauty Enterprises egyik tulaja Vajna Tímea, a másik pedig az AV Investments Kft., utóbbi Andy Vajna filmügyi kormánybiztosé.)

A fánkozó tavaly október 14-én nyitott meg Budapest belvárosában, majd egy napra rá technikai okok miatt be is zárt, a tényleges nyitás így november elejére csúszott. A 22 milliós bevételt tehát durván két hónap alatt érte el a cég.

A társaság adózás előtti eredménye mínusz 70,8 millió forint volt, és működésének első évében mindössze 45 ezer forint adófizetési kötelezettsége keletkezett.

Az induló cégeknél ezek az összegek nem kimagaslóak, a társaság hosszú lejáratú kötelezettségei (vélhetően az induláshoz felvett hitelek, kapott kölcsönök) 300 millió forintra rúgnak.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok