szerző:
MTI

Egy lakos naponta átlagosan 2700 forintot költött tavaly a különféle kiskereskedelmi üzletekben.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb ágazati összefoglalója szerint 2016-ban 9700 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított le az országos kiskereskedelmi üzlethálózat – a csomagküldő szolgálatokkal együtt –, ez 4,7 százalékos növekedés a 2015-ös adatokhoz képest – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

Az ágazat tavaly több mint 368 ezer embert foglalkoztatott, az összes magyarországi munkavállaló 8,5 százalékát. A kiskereskedelmi dolgozók átlagkeresete 7,7 százalékkal bruttó 201 ezer forintra emelkedett tavaly, ez azonban csak 76 százaléka a nemzetgazdasági átlagnak.

A kiskereskedelmi beruházások értéke folyó áron 134 milliárd forint volt a múlt évben, ez az összes nemzetgazdasági beruházás 2,8 százaléka.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!