szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oroszokat érő EU-s szankciókat kritizálta a szentpétervári gazdasági fórumon Szijjártó Péter külügyminiszter. Bár a szankciók megbuktak minden értelemben, vétózni azért nem fogunk.

"Elérték a céljukat a szankciók? Határozottan nem. Segítettek a minszki megállapodás betartásában? Nem." A magyar külügyminiszter hevesen támadta az Oroszország ellen bevezetett szankciókat a szentpétervári gazdasági fórum meghívottjaként. A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint Szijjártó arról is beszélt, jó lenne, ha időről időre átbeszélné Európa, érdemes-e fenntartani a szankciókat, amelyek 6,7 milliárdos veszteséget okoztak. De ez elmarad, a racionális vita helyett az érzelmek veszik át a szerepet. "A szankciók politikailag és gazdaságilag is megbuktak." A külügyminiszter azt mondta, a szankciók nem jelentenek valódi választ, ugyanakkor Magyarország nem megy szembe az EU-val, nem vétózza meg a kérdésről szóló döntést.

A fórumra 5-8000 dollár a részvételi díj, az eseményen Vlagyimir Putyin is felszólalt, az esemény célja egyik új világegyensúly keresése.

A szankciókat az ukrán válságot rendezni hivatott minszki megállapodás betartásáért hozta az EU.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

A Belügyminisztérium szerint korai arról kérdezni, mire jó a védettségi igazolvány

A Belügyminisztérium szerint korai arról kérdezni, mire jó a védettségi igazolvány