szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két mázsa kupakért mindössze négyezer forintot kapott egy kisfiú, úgy tűnik, nagyon nem éri meg az ilyenfajta gyűjtőakció.

Egy Sopron melletti Lövő köz­ségben élő mozgássé­rült kisfiút, Benedeket édesanyja egyedül neveli a nagyszülők segítségével, a nehéz anyagi helyzetben lévő család ezért műanyag kupakok gyűjtésével próbált plusz pénzt szerezni - írja a Kisalföld alapján a Bors. 

A megyében sokan küldtek kupakokat a kisfiúnak, végül tíznél is több százliteres zsák telt meg velük, egy segítőkész lövőházi vállalkozó pedig végül el is szállította egy Vas megyei gyűjtőhelyre a kupakokat, amikor viszont kiderült, ez nagyon nem éri meg.

Balogh Sándor, a kisfiú nagypapája azt mondta, az átvevőhelyen közölték, hogy a két mázsa kupak összesen legfeljebb tízezer forintot ér, de ezt még át kell válogatni, aminek szintén van költsége, így összesen végül négyezer forintot kapott a család a rengeteg műanyag kupakért. A nagypapa azt kérte, ne gyűjtsenek több kupakot az unokájának.

A Kisalföld utánajárt a dolognak, és kiderült, hogy a legnagyobb átvevőhely Pest megyében, Tinnyén van, ahol 65 forintot adnak a kupakok kilójáért, ami körülbelül négyszáz darabot jelent. Hozzájuk viszik a kisebb gyűjtőhelyek is, azok emiatt fizetnek kevesebbet a leadónak.

Tinnyén a Balogh-család által leadott mennyiségért 13 ezer forintot fizettek volna, de az útiköltség miatt odáig elvinni az összegyűlt kupakokat már végképp nem érte volna meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József