szerző:
hvg.hu

Biztosan nem készülnek el a Bibó István Szakkollégium felújításával a vizes vb kezdetére. Pedig az eseményre érkezőknek adott volna szállást az épület.

A Fidesz bölcsőjének számító kollégium komplex felújítását – többek között a meglévő épület átalakítását és energetikai korszerűsítését, bővítését és a környezet rendezését – eredetileg május végéig kellett volna befejeznie a kivitelező Penta Industrynak.

A tervek szerint ugyanis az épület szobáit mint lehetséges szállásokat FINA-világbajnokságra, illetve a masters világbajnokságra érkezőknek ajánlották volna ki szállásként – emlékeztetett cikkében a 444.hu.

A közbeszerzési értesítő szerint a Penta Industry "előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősségre" a meghívásos pályázat győzteseként két cég közül 405 millió forintért kapta meg a munkát, idén május 31-i határidővel. És bár az év vége előtt módosították a szerződést, a határidővel akkor nem babráltak, az azonban belekerült, hogy nem a kivitelező, hanem a megrendelő, tehát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felelőssége az engedélyek beszerzése.

A 444.hu azonban azt írja, hogy a múlt héten megjelent az újabb szerződésmódosítás, amelyben már augusztus 17-ét jelölik meg az átadás időpontjának. Akkorra a vizes vb-nek már több mint két hete vége lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!