Juhász Gábor
Juhász Gábor
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Százmillió forintról 1,6 milliárdra nő a Mediaworks Hungary alaptőkéje, beleolvasztják a Pannon Lapokat. A Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press óriás kormánypárti médiavállalatot szervez.

A kis hal megeszi a nagyot: a 4,3 milliárd forint saját tőkéjű Mediaworks Hungary Zrt. magába olvasztja a 5,2 milliárdos Pannon Lapok Társasága Kft.-t. Az utóbbi cég a négy dunántúli megyében a napilapok kiadója, és tavaly ősszel került a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot is kiadó Mediaworks kezébe. Ez a cég – amely tavaly októberben, amikor még az osztrák Heinrich Pecina érdekeltsége volt – zárta be a Népszabadságot. Röviddel ezután pedig a 2016 márciusában alapított Opimus Press Zrt. vette meg, amelynek tőzsdei anyavállalata végül Mészáros Lőrinc részérdekeltsége lett (a felcsúti gázszerelő milliárdos lányai a cégvezetésbe is bekerültek).

Szakmai körökben már pedzegették, hogy a Mediaworksöt fel fogják hizlalni, és ez 2017 októberében meg is történik majd. Beleolvad a Pannon Lapok, a Magyar Előfizetői Vagyonkezelő Kft. és a Primus Népszabadság Kft. is. A végeredmény egy 3,8 milliárd forint saját tőkéjű Mediaworks lesz, amelynek a jegyzett tőkéje 1,6 milliárd forint. Az ok: a Pannon Lapok nagyon jól futó cég, ám az Előfizetői Vagyonkezelő óriási mínuszos eredménytartalékkal megy a cégházasságba, és ugyanez a helyzet az átvevő Mediaworksszel is.

Információink szerint a Mediaworks vezetője Liszkay Gábor marad, aki korábban a kormányhű Magyar Időket vezette, még előtte pedig Simicska Lajos Nemzet Kft.-jét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!