szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elutasította a cégbíróság a TV2 Média Csoport Zrt.-nek a társaság elleni végrehajtás törlésére vonatkozó kérelmét – derült ki a cégiratokból a Magyar Nemzet szerint.

A bíróság azzal indokolta június végi elutasítást, hogy a vállalat kérésére a végrehajtás jelzés nem tüntethető el a cégjegyzékből, erre csak az illetékes hatóság – jelen esetben a Fővárosi Törvényszék – által megküldött értesítés alapján kerülhet sor – írta a Magyar Nemzet

Utóbbi azonban a hét elejéig sem érkezett meg, épp ezért nyújtotta be kérelmét a TV2.

A vitatott végrehajtás azért indult, mert az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos médiacsoportja bírósági végzés ellenére sem volt hajlandó megváltoztatni gasztrocsatornája, a Chili TV nevét.

A TV2 ellen az AMC Networks kezdeményezett jogi eljárást az általa működtetett, már jó ideje piacon lévő TV Paprika és a tavaly indított Chili TV neve közötti hasonlóságra hivatkozva. Az elsőfokú bíróság pedig egy ideiglenes intézkedéssel még januárban, a védjegyper indításakor azonnali hatállyal eltiltotta a TV2-t a névhasználattól.

Csakhogy Vajnáék ennek ellenére sem keresztelték át a csatornát, így az AMC végrehajtást kért, amit be is jegyeztek.

Áprilisban aztán másodfokon hatályon kívül helyezték az eltiltást, mivel itt a bíró úgy ítélte meg, hogy a chili és a paprika közötti asszociáció nem teljesen egyértelmű. A TV2 számára kedvező döntésről ugyanakkor a cégbíróságot már elfelejtette tájékoztatni a Fővárosi Törvényszék, így a végrehajtás bélyege a cégen maradt.

Andy Vajna vállalata ezen próbált változtatni, amikor maga jelezte a cégbíróságnak, hogy milyen döntés született, de a lap szerint ez nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy megszabaduljon a billogtól.

Közben májusban megszületett a perben az elsőfokú, nem jogerős ítélet, ez pedig az AMC-nek kedvezett, miután egy felméréssel igazolni tudták, hogy a korábban megkérdőjelezett asszociáció tényleg létezik, és húszból 19 magyar a chili szóhoz a paprikát kapcsolja.

A bíróság így ismét kötelezte a TV2-t, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, erre azonban továbbra sem került sor.

Vajnáék szerencséjére az elsőfokú ítélet még nem hajtható végre, az AMC-nek az érdemi lépésekkel meg kell várnia a másodfokú döntést – fogalmazott a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást