szerző:
hvg.hu

Nem lehet mindenre előre gondolni, ezért is fordulhatott elő, hogy a vizes vb-re szükséges eszköz beszerzését csak a verseny előtt másfél hónappal írták ki, ellenben példás gyorsasággal sikerült kiválasztani a nyertes pályázót, akihez 40 millió forint közpénz került.

Folytatódik a vizes vb-vel kapcsolatos fura közbeszerzések végtelen története. A Magyar Nemzet ír arról, hogy közel 40 millió forintért vett az eseményre hínármentesítő gépet a balatonfüredi önkormányzat. A gép szükségessége nem kérdés, hiszen a nyílt vízi vb helyszínét hínármentesíteni kell, ezért is furcsa, hogy miért csak a vb kezdete előtt másfél hónappal gondoltak a profi szervezők annak beszerzésére – ekkor írták ugyanis ki a rendkívüli sürgősségű közbeszerzést, május 29-én. A pályázóknak nem volt sok idejük gondolkodni, 31-én már ki is választották a nyertes Richter Mérnöki Iroda Kft.-t.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!