szerző:
hvg.hu

Előre nem látható okok miatt, természetesen.

Miután pénteken kiderült, hogy a Duna előre végig nem gondolt áradásai miatt újabb több mint százmillió forintot kell költeni a Batthyány téri, az óriás ugrótoronyból megmaradt betonkockára, az Átlátszó most arról ír, hogy a vizes vébé városligeti medencéi is tovább drágulnak az esemény után kb. egy hónappal.

A szinkronúszásra városligeti versenyhelyszínére és a felkészülési létesítményekre (Kőér utca, Váci út – Vízművek telep) nettó 4,89 milliárd forintot költöttek korábban, az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 26-i számában megjelent szerződésmódosítás szerint viszont ez a pénz nem volt elég, a kivitelező Penta Industry további 399 millió forintot kapott a feladatra, vagyis összesen 5,29 milliárdot.

Az indoklásban "előre nem látható okokra" hivatkoznak, nevezetesen arra, hogy az állami tulajdonú Bp2017 Kft. pótmunkákat rendelt a kivitelezőtől, illetve hogy hamarabb kell végezni a helyreállítási munkálatokkal: a Kőér utcai helyszínen október 31. helyett június 15-ig, a Városligetben szeptember 30. helyett szeptember 15-ig.

A vizes vébé nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a módosítással együtt nettó 106,2 milliárd, vagyis bruttó 134,8 milliárd forint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

L. Simon László: Több pénzt kaphatnak a színházak, ha megszűnik a kultúrtao

L. Simon László: Több pénzt kaphatnak a színházak, ha megszűnik a kultúrtao

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség