szerző:
hvg.hu

Barátnője, Vajda Zita korábban 32 milliós dolgozói hitelt kapott a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Banktól.

Szabó Szabolcs független képviselő kérdezett rá a friss házas Matolcsy Györgynél, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökeként vett-e munkáltatói hitelt a banktól. Az MNB elnöke válaszában azt írta: ahogy vagyonnyilatkozatából is kiderül, ő maga nem rendelkezik ilyen hitellel. Matolcsy írásbeli válaszában arra is kitér, hogy jelenleg 402 MNB-dolgozó rendelkezik munkáltatói kölcsönnel.

Mint ismert, Vajda Zita, Matolcsy újdonsült felesége – akkor még csak a barátnője – korábban 32 millió forint értékben kapott kedvezményes kamatozású kölcsönt az MNB-től. Házasságkötésük miatt "Matolcsy Zita" lemondott a Pallas-alapítványoknál vállalt tisztségeiről, és visszafizeti a munkáltatói kölcsönét is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!