szerző:
hvg.hu

Új megoldással kísérletezik a szemétszállításban egy romániai település.

Míg Magyarországon a rezsiharc csatáiban nonprofittá és állami vezérlésűvé tették a hulladékszállítást, egy kis romániai településen innovatív megoldáson törik a fejüket az önkormányzati képviselők. A Romania-insider szerint Mizilben minden kukába csipet raknak, amely képes majd mérni a benne lévő szemét súlyát.

A szemétdíjat a súly alapján automatikusan fogják kivetni, a lap szerint egy kilogramm elszállítása 0,3 lejbe, azaz mintegy 20 forintba kerül majd. Az okos kukák kihelyezéséért nem kell fizetni a lakosoknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!