szerző:
hvg.hu

Hétfőre beszéltek meg találkozót.

Mint azt megírtuk, a jövő héten Magyarországra látogat az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága (CONT), amely több uniós pénzből megvalósult projektet kíván ellenőrizni, így többek közt a felcsúti kisvasutat, vagy az V. kerületi Budapest Szíve programot. Jávor Benedek LMP-s európai parlamenti képviselő, aki maga is tagja a bizottságnak, néhány napja arról írt, hogy hiába keresték meg két hónapja a magyar kormányzati és hivatali szereplőket, akikkel találkozni szeretnének, nem kaptak választ.

Jávor nevesítette is Polt Péter legfőbb ügyészt, mondván ő sem reagált a bizottság megkeresésére. Az ügyészség ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben azt írták, Jávor Benedek állítása a legfőbb ügyész és a Legfőbb Ügyészség tekintetében teljesen alaptalan és téves, mert a bizottság által küldött tájékoztatás csak szeptember 8-án, pénteken érkezett meg a Legfőbb Ügyészségre, és ebben volt csak szó a látogatás lehetséges időpontjainak előkészítéséről.

Az ügyészség szerint ők ezután fel is vették a kapcsolatot a bizottság titkárságával, és végül abban állapodtak meg, hogy Polt Péter szeptember 18-án a hivatalában fogadja a bizottság delegációját. "A megbeszélés egyebek mellett az EU-támogatásokkal kapcsolatos ügyészi tevékenységet fogja érinteni" – tették hozzá.

Azt is írják, hogy az ügyészség egyébként kiváló munkakapcsolatban van az OLAF-fal, amelynek eddigi 33 ajánlása és 4 jelzése nyomán indult nyomozások eredményeként, eddig mindössze 7 ügyben emelt vádat az ügyészség, egy további nyolcadikban pedig az OLAF egy 2011-es zárójelentése nyomán lefolytatott nyomozás eredményeként emelt vádat az ügyészség. A 8 ügyből eddig 2 marasztaló ítéletet hozott a bíróság, a többi 6-ban még nincs döntés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet