szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2x2 sávos autópályából 2x1 sávosra visszabontva kell megtervezni az M3-as autópálya Vásárosnaménytől az ukrán határig terjedő szakaszának továbbépítését. Az érdekes szövegű tendert a Vezess.hu oldalon ismertetik. A pályázatot Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt írta ki.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint Az M3-as gyorsforgalmi út Vásárosnamény és Beregdaróc (az ukrán határ) közötti szakaszának tervezésére lehet jelentkezni. A tervezést elnyerőnek olyan utat kell rajzolnia, ami nem autópálya, hanem csupán 2×1 egysávos, köszönhetően egy friss kormányhatározatnak, amely ilyen formában írja elő az utat. Ám a tervek szerint nem marad mindig így.

A NIF felhívása ugyanis úgy szól: „előbb 2×2 forgalmi sávos autópálya megvalósítását kell megtervezni, majd ebből a megoldásból – a vízszintes és magassági vonalvezetés, valamint keresztmetszeti kiépítés ütemezését figyelembe véve – visszaépítve kell kialakítani az autópályává fejleszthető 2×1 forgalmi sávos út tervét.”

A tervezőnek a vezess.hu szerint javaslatot kell tenni az autópálya későbbi racionális kiépítésére (csomópontok, folyó pálya, határátkelő, pihenőhelyek, stb.) is. A dokumentációt 2×2 forgalmi sávos autópálya hatásaira kell elkészíteni és a környezetvédelmi engedélyt is erre kell kérelmezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Titkolni próbálta Meghan Markle, hogy kapott egy fülbevalót a szaúdi trónörököstől

Titkolni próbálta Meghan Markle, hogy kapott egy fülbevalót a szaúdi trónörököstől