szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a magas költségek tartanák vissza őket.

A 30-49 év közöttiek vannak a leginkább lesújtó véleménnyel a hazai egészségügyi ellátásról, ám súlyos betegség diagnosztizálása esetén a 18-29 évesek vállalnák be legnagyobb arányban a külföldi gyógykezelést - derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. által 18 és 59 év közöttiek körében készített kutatásából, amelyről a Portfolio.hu írt.

A CIG Pannónia felmérése szerint a 30-49 év közöttiek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni, és ennek a korosztálynak a képviselői a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással. Bár a 18-29 év közöttiek valamelyest jobb véleménnyel vannak, 55 százalékuk mégis inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála. Ennek a korosztálynak a tagjai közül 15 százalék biztosan külföldi gyógykezelést választana, míg az ötvenes korosztály nagyjából ugyanekkora aránya nemet mondana erre a lehetőségre.

A visszatartó erő többnyire a magas költség. Az idősebbek több mint 80 százalékát a túlzott anyagi megterhelés tartaná vissza, a fiatalabbaknak is több mint kétharmada gondolja így. Az idősek közel fele ugyanakkor attól is tart, hogy nem tudna kommunikálni sem az orvosokkal, sem a nővérekkel, mivel nem beszél idegen nyelveket. A 18-29 év közöttiek fele túlzottan bonyolultnak tartaná megszervezni a külföldi gyógykezelést, közel harmaduk pedig ódzkodik attól, hogy egyedül legyen egy idegen országban.

A felmérés többi eredményeit itt olvashatja: A fiatalabbak több mint fele külföldön gyógyulna

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

Árvíz és földcsuszamlás sújtja Vietnámot

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

A kis György herceg végig se bírta nézni David Attenborough legújabb dokumentumfilmjét

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét