szerző:
hvg.hu

73 éves korában elhunyt dr. Szabó Katalin, professor emerita, a tudományok doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

Az elmúlt tanévben az intézményi közgazdaságtan, az innovatív kisvállalkozások versenykörnyezetben, a tanulás és kutatásmódszertan, és a tudományos megismerés módszertana tárgyakat oktatta a hallgatóknak.

Kutatási területei a vállalatelmélet, az információgazdaság, a tudományelmélet és a szakmai kommunikáció voltak. Dr. Szabó Katalin 15 könyvet szerzőként, hatot szerkesztőként jegyzett. Ezeken kívül 47 könyvfejezetet, 105 folyóiratcikket és összesen 188 publikációt írt.

Az oktatót 2008-ban Akadémiai Díjjal, egy évre rá a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, 2014-ben pedig Eötvös Koszorú életműdíjjal tüntették ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!