szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sajtószabadságra hivatkozva a belügyminiszter nem lát kivetnivalót abban, ha a Russia Today Magyarországon is sugározni kezd.

Az LMP képviselője, Demeter Márta írásbeli kérdésben érdeklődött a kormánynál, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a Russia Today magyarországi megjelenése. Pintér Sándor belügyminiszter válaszában megnyugtatta a képviselőt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok mindig a törvény alapján cselekszenek, ám azt is hozzáfűzte, hogy munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak az alaptörvényben rögzített jogokra, jelen esetben a sajtószabadság sérthetetlenségére.

A kérdés előzménye az Átlátszó cikke, amelyből kiderült, hogy az orosz propagandatévé a 2017-2018-as időszakban magyar nyelvű műsor sugárzását akarja megkezdeni. A Budapesten működő Orosz Befektetési Alapítvány ajánlásával már azon dolgoztak, hogy a korábban ismert televíziós, Juszt László legyen a tévécsatorna arca.

Az amerikai hírszerzés az elmúlt hónapokban arra a következtetésre jutott, hogy hogy az RT és a Sputnik médiabirodalom a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban a választás kimenetelét befolyásoló orosz titkosszolgálati művelet részesei voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!