szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezet szerint legalább ezer ember hiányzik, a Magyar Posta szerint nem lesz gond.

A Magyar Posta a Magyar Nemzet kérdésére elismerte, hogy ötszáz betöltetlen állással küzd, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint viszont ezres nagyságrendű a létszámhiány, és gépjárművezetőket, rakodókat, feldolgozókat is bőven fel tudna venni a cég. A Magyar Posta viszont szerint 400 embert keresnek logisztikai területre, és további száz kezbesítőre és ügyfélszolgálatosra van szükségük.

A létszámhiány elsősorban a karácsonyi forgalom miatt lehet kritikus, de a Magyar Posta szerint jól felkészültek az ünnepi időszakra: bővítették a csomagfeldolgozási kapacitást, és növelték a dolgozói létszámot, így nem kell olyan káoszra és csúszásokra számítani, mint tavaly.

A szakszervezet viszont azt állítja, pont olyan nehézkes lesz a kézbesítés idén is, mint 2016-ban volt.

Az érdekképviselet szerint a 25 százalékos béremelés csak lassította, de nem állította meg az elvándorlást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!