szerző:
hvg.hu

Hosszú választ adott arra a kérdésre Rétvári Bence, hogy mekkora a védőnőhiány, csakhogy ebből annyi derült ki: a kormánynak fogalma sincsen arról, honnan hiányoznak a védőnők.

Mennyi betöltetlen védőnői állás van ma Magyarországon? Erről adott be írásbeli kérdést az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy megyénként adják meg az adatokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence írt egy több, mint egy oldalas választ, de ebben sok köszönet nem volt. Három sort leszámítva ugyanis az egész arról szól: a szocialisták annak idején nem becsülték meg az egészségügyi dolgozókat, a mostani kormány viszont igen. Majd az iromány legvégén jött a valódi válasz:

az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem vezet ilyen jellegű nyilvántartást, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Védőnők örökös hátrányban

Novembertől ugyan emelik a fizetésüket, de még így is annyit keres egy nyugdíjba vonuló védőnő, mint egy kezdő egészségügyi szakdolgozó. Szeptembertől ráadásul kétszer annyi a védőnők feladata, mint korábban.

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

Három kávézót is nyit a Starbucks, ebből az egyiket vidéken

Három kávézót is nyit a Starbucks, ebből az egyiket vidéken

Fogynak a magyar nyugdíjasok

Fogynak a magyar nyugdíjasok

Egy éve mondta el Orbán a legbátrabb válaszát: Boldog karácsonyt

Egy éve mondta el Orbán a legbátrabb válaszát: Boldog karácsonyt

Fáról leesett gyümölcs

Fáról leesett gyümölcs