szerző:
MTI

A húsételek majdnem 10 százalékában azonosította lovak DNS-ét egy kutatás, amely öt mexikói város piacain, hentesboltjaiban és utcai büféiben árult fogásokat vizsgált.

A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem Állatorvosi Karának kutatói 433 mintát elemeztek, melyek steakekből és más, köztük darált húsos ételekből származtak.

Lovak DNS-ét a legnagyobb arányban az utcai árusok, piacok és büfék darált húsos fogásaiban találták meg, noha az árusok kevesebb mint egy százaléka ismerte el, hogy lóhúst tartalmaz a portékája.

Szupermarketek húsárujában nem azonosították lovak DNS-ét.

A lóhús fogyasztását nem tiltja törvény Mexikóban, ám a lovaknak adhatnak olyan gyógyszereket, melyeket a húsukért tartott állatok nem kaphatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!