szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A húsételek majdnem 10 százalékában azonosította lovak DNS-ét egy kutatás, amely öt mexikói város piacain, hentesboltjaiban és utcai büféiben árult fogásokat vizsgált.

A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem Állatorvosi Karának kutatói 433 mintát elemeztek, melyek steakekből és más, köztük darált húsos ételekből származtak.

Lovak DNS-ét a legnagyobb arányban az utcai árusok, piacok és büfék darált húsos fogásaiban találták meg, noha az árusok kevesebb mint egy százaléka ismerte el, hogy lóhúst tartalmaz a portékája.

Szupermarketek húsárujában nem azonosították lovak DNS-ét.

A lóhús fogyasztását nem tiltja törvény Mexikóban, ám a lovaknak adhatnak olyan gyógyszereket, melyeket a húsukért tartott állatok nem kaphatnak.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!