szerző:
hvg.hu

Homolya Róbert közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost bízták meg a budapesti közlekedési fejlesztések irányításával, koordinálásával is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, illetve közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos feladatai közé mától kiemelten bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is, derül ki a tegnapi Magyar Közlönyből. Homolya feladata eddig az állami közlekedési beruházások koordinációja és kontrollálása volt, a mostani kormányhatározatban azonban eddigi feladatkörei közé bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is.

A határozat szerint a Homolya Róbert feladatai mostantól a következők lesznek:

- a közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos kormányzati koordinációs feladatok ellátása

- a közlekedésben elkölthető uniós források elosztásának koordinálása

- az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó, a fővárosi önkormányzat feladat- és hatáskörét is érintő közlekedési fejlesztések koordinálása

- a részt vevő államigazgatási szervek, állami vállalatok és a főváros közlekedési infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységeinek összehangolása.

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára felszólal az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén
©

Megkerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy pontosan milyen változást is jelent, hogy az államtitkár-kormánybiztos feladatai közé a fővárosi fejlesztések koordinációja is bekerült. Kérdeseinkre az alábbi választ kaptuk:

"Homolya Róbert 2016 júliusa óta látja el a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztosi feladatokat. A kinevező kormányhatározat tartalmának pontosítása Homolya Róbert államtitkári szerepvállalása és az elmúlt időszak tapasztalatai, egyéb fejleményei - különös tekintettel a HÉV állami üzemeltetésbe vételére – miatt vált időszerűvé. A változások a fővárosi önkormányzat jogszabályi garanciákkal védett jogosítványait nem érintik. A kapcsolódó kitételek beemelésének kizárólagos célja az országos és budapesti közlekedésfejlesztési tervek, projektek hatékonyabb összehangolása."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

Egy makói „hegymászótanoncnő” eljutott a világ 8. legmagasabb csúcsára

Egy makói „hegymászótanoncnő” eljutott a világ 8. legmagasabb csúcsára

2000 miliárd dollártól esik el a Szilícium-völgy, ha Amerika megtorolja a szaúdi újságíró halálát

2000 miliárd dollártól esik el a Szilícium-völgy, ha Amerika megtorolja a szaúdi újságíró halálát

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot