szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy készülnek a karácsonyi rohamra, hogy korlátozzák a feladott csomagok számát. Magánszemélyek akármennyi csomagot feladhatnak, őket így inkább fogadó oldalon érintheti a korlátozás.

A Magyar Postánál bevezetett csomagfeladási korlátozás a magánszemélyeket nem érinti - közölte a Magyar Posta. A Magyar Posta november 15-től csak a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnereinél limitálta két csomagterméknél (MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag) a feladási mennyiséget napi 5-5 darabban.

A közlemény szerint azért vezették be a korlátozást, hogy

"a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek."

Emlékeztetőül: tavaly a karácsonyi időszakban a Posta nem bírta a terhelést, nagyon nagy csúszások voltak. Előfordult olyan is, aki csak karácsony után jutott hozzá a csomagjához, így vehetett másik karácsonyi ajándékot. A Posta ugyanakkor tagadta, hogy zavar lenne.

Most a cég azt közölte, a rendelkezés a vállalkozásoknak csupán egy szűk körét érinti, azokat, amelyek sok csomagot adnak fel, de nem szerződnek egyetlen futárszolgálattal sem, vagy a jelenlegi szállító partnerük nem vállalja a többletküldeményük elvitelét. Egyetemes postacsomagként továbbra is feladhatnak 5-nél többet naponta ezek a cégek, de ezekre a Posta 2-3 napos kézbesítési időt vállal.

A Posta nem állított mást, mint ami reggeli cikkünkben megjelent, inkább csak hangsúlyozták, hogy két kivétellel nincs limit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!