szerző:
hvg.hu

Logisztikai területen négyszáz betöltetlen állás van jelenleg a Magyar Postánál.

A Magyar Posta is munkaerőhiánnyal küzd, főleg Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatár közelében vannak betöltetlen pozíciói - írta a Világgazdaság.

A mintegy 30 ezer fős vállalatnál szeptember végén ötszáznál kevesebb betöltetlen állás volt, ebből a hálózati területen száz, a logisztikai területen négyszáz - közölte a cég.

A tavasz óta folytatott intenzív toborzás eredményeként október végén mintegy ötszáz fővel több dolgozója volt a postának, mint tavaly év végén.

A vállalat emellett több mint 21 ezer négyzetméterrel bővítette csomagfeldolgozó telephelyei területét, növelte a rekeszszámot a legforgalmasabb csomagautomatáknál, és a kiemelt szállítási időszakokra vonatkozó előrejelzéseket kért nagy feladó partnereitől, főleg a webáruházaktól.

Az elmúlt években az e-kereskedelem évente több mint 10 százalékkal nőtt, erre az évre 18 százalék áll az előrejelzésekben. A Magyar Posta tavaly több mint 17 millió csomagot kézbesített, idén pedig a csomagmennyiség meg is haladhatja a 20 millió darabot.

Az idén már októberben voltak napok, amikor a posta csomagforgalma 10 százalékkal meghaladta a karácsonyi időszak átlagforgalmát, november első napjaiban pedig volt 15 százalékos túllépésre is példa.

A posta ezért vezethette be november 15-től, hogy a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnerei esetenként két csomagtípusból egyenként csak ötöt-ötöt adhatnak fel. Más korlát nincs, a családoknak szánt küldemények továbbra is a megszokott módon adhatók fel.

Az ügyfeleknek mindenesetre azt javasolják, hogy a kiemelt időszakokban fix pontra (postára, a postával szerződött partnerekhez) vagy az ideiglenes Ünnepi CsomagPontokra kérjék a csomagjukat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!