szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Logisztikai területen négyszáz betöltetlen állás van jelenleg a Magyar Postánál.

A Magyar Posta is munkaerőhiánnyal küzd, főleg Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatár közelében vannak betöltetlen pozíciói - írta a Világgazdaság.

A mintegy 30 ezer fős vállalatnál szeptember végén ötszáznál kevesebb betöltetlen állás volt, ebből a hálózati területen száz, a logisztikai területen négyszáz - közölte a cég.

A tavasz óta folytatott intenzív toborzás eredményeként október végén mintegy ötszáz fővel több dolgozója volt a postának, mint tavaly év végén.

A vállalat emellett több mint 21 ezer négyzetméterrel bővítette csomagfeldolgozó telephelyei területét, növelte a rekeszszámot a legforgalmasabb csomagautomatáknál, és a kiemelt szállítási időszakokra vonatkozó előrejelzéseket kért nagy feladó partnereitől, főleg a webáruházaktól.

Az elmúlt években az e-kereskedelem évente több mint 10 százalékkal nőtt, erre az évre 18 százalék áll az előrejelzésekben. A Magyar Posta tavaly több mint 17 millió csomagot kézbesített, idén pedig a csomagmennyiség meg is haladhatja a 20 millió darabot.

Az idén már októberben voltak napok, amikor a posta csomagforgalma 10 százalékkal meghaladta a karácsonyi időszak átlagforgalmát, november első napjaiban pedig volt 15 százalékos túllépésre is példa.

A posta ezért vezethette be november 15-től, hogy a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnerei esetenként két csomagtípusból egyenként csak ötöt-ötöt adhatnak fel. Más korlát nincs, a családoknak szánt küldemények továbbra is a megszokott módon adhatók fel.

Az ügyfeleknek mindenesetre azt javasolják, hogy a kiemelt időszakokban fix pontra (postára, a postával szerződött partnerekhez) vagy az ideiglenes Ünnepi CsomagPontokra kérjék a csomagjukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt

15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt